Deze quiche is een heerlijk hoofdgerecht voor vier personen. Ik maak de quiche vaak voor gasten, zodat ik als zij zijn gearriveerd, niet nog een uur in de keuken hoef te staan. Soms maak ik in de tussentijd cakejes of een appeltaart, zodat die meteen erachteraan in de voorverwarmde oven kunnen. Die 45 minuten zijn altijd zo om! De quichebodem is trouwens ook te gebruiken voor appeltaart en andere quichevullingen. Meer recepten daarvoor zullen volgen!
+/- 4 porties
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 45 minuten
Benodigdheden:
quiche/taartvorm, blender/keukenmachine, koekenpan, snijplank, mes
Ingrediënten:
3 kleine courgettes
400 gram rundergehakt
1.5 kop kokosmeel
3/4 kop kokosolie
6 eieren
50 gram zongedroogde tomaatjes
zout/peper/oregano naar smaak
(optioneel: brie)
Bereiding:
1. Snij de courgette in dunne plakjes
2. Neem 1 theelepel kokosolie en bak de courgetteplakjes
3. Rul het gehakt (kan indezelfde pan als de courgetteplakjes of in een andere)
4. Meng ondertussen in een blender twee eieren, het kokosmeel en de rest van de kokosolie
5. Bekleed de taartvorm met het kokosmengsel. Het is een korrelig en droog ‘deeg’, dus je moet het overal goed aandrukken.
6. Prik gaatjes met een vork in de taartbodem
7. Zet de taartvorm 10 minuten in de oven op 180 graden, totdat het deeg lichtbruin is
8. Maak de blender schoon en voeg daar dan de 4 eieren, de zongedroogde tomaatjes en de kruiden aan toe en meng
9. Als het gehakt rul is, de courgettes gebakken en de oven klaar, haal dan de vorm uit de oven
10. Giet het gehakt-courgette mengsel over de taartbodem
11. Giet het ei mengsel over de taartbodem
12. Zet de quiche in de oven op 180 graden voor 45 minuten
13. (Optioneel: haal de taartbodem er na een half uur uit, verdeel de brie over de bovenkant en bak dan nog 15 minuten).
14. Eet smakelijk!