Dinovember

Dino’s in je ontbijt, dino’s in je boekenkast, dino’s in een legokasteel, overal dino’s!

Het is DINOVEMBER: we gaan een maandje gek doen met dino’s in huis. Gewoon omdat het leven al zo serieus is, omdat kinderen wel wat magie kunnen gebruiken, omdat het hilarisch is om met je partner ’s avonds gekke set-ups te bedenken en omdat het leven al serieus genoeg is.

Dit bericht wordt gedurende de maand november 2022 aangevuld 🙂

Voorbereiding

Zoek een stapeltje Dinosaurussen, plastic of hout, liefst een paar in verschillende houdingen (staand op twee poten, staand op vier poten). Als je tijd hebt, bij bijvoorbeeld de kringloop of in je eigen speelgoeddozen, als je geen tijd hebt kun je ze ook bestellen. Ik bestelde Dinosaurus Speelgoed Set op Bol, met 12 dinosaurussen erin.

In diezelfde bestelling nam ik ook twee boeken mee. Het eerste is Het dikke boek van alle bijzondere dino’s van Anusuya Chinsamy-Turan. We hebben in diezelfde serie Het dikke boek van ons bijzondere heelal en dat is werkelijk een schitterend boek! Beiden aanraders, ik heb nu al erg veel zin om (voor) te lezen in het Dinosaurussen boek. Daarnaast zijn TipToi producten hier in huis razend populair, dus hebben we een TipToi Dinosaurussen boek besteld. Ze krijgen de boeken op één van de dagen, ik weet nog niet precies wanneer. Misschien ingepakt, dat de dino’s al een stukje cadeaupapier hebben gesloopt…

1 november

Dino’s in het ontbijt!

We begonnen vrij simpel: vier dinosaurussen op tafel, zodat ze ze konden zien zodra ze beneden kwamen. Eentje at een (toch al bijna leeg) hagelslag pak op, een andere een stukje worst, een derde had een boterham tussen z’n pootjes

De reacties van de kinderen waren wat matig: Vera (7): “Mam, dat hebben jullie gewoon gedaan, wat flauw zeg”. Lena (5): “Oh, die dino’s hebben allemaal troep gemaakt, dat mag toch helemaal niet”. Alex (3): “Gaan we nu ontbijten?”

Misschien moeten ze nog inkomen? Morgen meer!

2 november

Vandaag gingen de dino’s iets leren over Dino’s met de TipToi. Dit is niet het boek dat ik hierboven beschrijf, die hebben ze nog niet gekregen. Dit is een kleiner TipToi boek, met veel minder informatie, maar wel óók over dinosaurussen. Die hebben ze al lang en al helemaal stuk gelezen.

De reacties waren deze keer leuker. Vera ging zelf bedenken wat de dino’s allemaal de komende tijd nog meer konden doen, Lena glinsterde helemaal toen ze ze weer zag. Ook gedurende de dag wordt er veel mee gespeeld.

We geven ze Mira maar niet om mee te spelen, want ik weet niet hoe giftig ze zijn als je er lang op kauwt..

3 november

Ik was echt super moe gisteravond, dus het is niet een super creatieve set-up geworden.

De dino’s deden een potje “Betoverde Doolhof“, een favoriet bordspelletje hier in huis.

Plaats een reactie