Wie zijn wij?

Wij zijn Een Mooi Gezin (inkoppertje!), bestaande uit Mama Iris (juli 1989), Papa Roel (april 1979) en vier super leuke kinderen: Vera (augustus 2015), Lena (januari 2017), Alex (januari 2019) en Mira (april 2022). Bij ons in huis woont ook een lieve kat: Leo.

Mama Iris is zo gek geweest om te verzinnen dat er over dit kleurrijke gezin wel geblogd kon worden, dus als er “ik” staat, schrijft zij. Of uhm, ik. Of uhm, nou ja, je snapt ’t!

Mama Iris

Iris is in 1989 geboren in Culemborg als jongste van drie zussen. Als kind heb ik heel veel buiten gespeeld en rondgezworven in de wijk, op “wereldreis” en “avontuur”. Ik zat op een reguliere christelijke basisschool en had het daar prima naar m’n zin, mede door de vele vriendinnetjes. Leren ging makkelijk, dus leren leren deed ik niet, maar daar kreeg ik pas véél later (4 VWO) last van.

Toen ik 8 jaar werd gingen mijn ouders uit elkaar, toen ik 13 jaar werd verhuisden we naar het huis van mijn moeders vriend in Hilversum. Mijn puberteit bracht ik in Hilversum door, wisselend tussen zwembad voor waterpolo, middelbare school in de bossen en mijn stamkroegje vlakbij het station. Wennen in Hilversum was lastig en het nut van de middelbare snapte ik ook vaak niet.

Na 6 jaar VWO mocht ik een papiertje in ontvangst nemen en probeerde ik in te loten voor Geneeskunde. Als tweede keuze vond ik op de valreep de Bachelor Gedrag en Samenleving (later Algemene Sociale Wetenschappen) aan de Universiteit van Amsterdam. Door uitloting werd dat uiteindelijk de bachelor waar ik aan begon en ik heb nooit weer getwijfeld over meeloten: ik had mijn plekje wel gevonden. Amsterdam riep me en ik ging wonen in een reeks opeenvolgende antikraakwoningen, binnen en buiten de ring.

Binnen de Algemene Sociale Wetenschappen bachelor was heel veel ruimte voor eigen invulling en ik begon eindelijk plezier te krijgen in leren, kennis tot me nemen en dingen ontdekken. Een minor Nederlandse Gebarentaal maakte echt een nieuwe passie in me los en ook alle sociale wetenschappen vakken waren tof. Na de bachelor startte ik vol goede moet aan de Bachelor Gebarentaalwetenschap, maar toen die niet meer vergoed zou worden, schreef ik me in voor de Research Master Child Development and Education. Gelukkig kwam ik door de moeilijke selectierondes heen. In de drie jaar daarna studeerde ik vrolijk door, leerde ik heel veel over onderzoek, statistiek, onderwijs en opvoeding. Thuisonderwijs (in Amerika) kwam daar al een aantal keer erg interessant in naar voren.

Tijdens mijn studententijd verschuift mijn interesse langzaam van dronken aan de bar hangen, met pizza’s en magnetronmaaltijden, naar een gezondere levensstijl van veel dansen en gezond eten. De muziekstijl die me in die periode ontzettend begon te prikkelen was Goa/Psytrance. In 2011 en 2012 was ik elk weekend wel ergens op een dansfeestje te vinden en viel ik (eindelijk) 25 kilo af tot een gezonder gewicht. Ik stop in 2012 volledig met drinken en raak nu ook nooit meer alcohol aan.

In 2012 leer ik ook Roel kennen op één van de vele feestjes. Via via krijgt hij toevallig mijn telefoonnummer en op een festival in Hongarije gebruikt hij dat om te vragen waar ik en mijn goede vriendin Emma kamperen, zodat hij bij ons kan komen staan. Het begin van een goede vriendschap ontstaat daar, op dat prachtige festival Ozora in Hongarije. Gewoon vriendschap, later diepe vriendschap en nog weer later ineens heftige liefde. In maart 2013 spraken we dat naar elkaar uit en sindsdien zijn we erg blij dat we elkaar hebben. In mei 2015 zijn we getrouwd en in augustus van dat jaar werd onze oudste dochter, Vera geboren. In de jaren die daarop volgden kwamen nog Lena (januari 2017), Alex (januari 2019) en Mira (april 2022).

Inmiddels werk ik als ZZP’er: via de website Een Mooi Gebaar deel ik haakpatronen en tips voor het haken.

Papa Roel

Papa Roel is geboren en getogen in Limburg. Zijn beide ouders zijn fysiotherapeut geweest, maar nu met welverdiend pensioen. Ook Roel’s ouders zijn gescheiden, hij heeft met beiden nog goed contact. Zijn vader hertrouwde en daar kwamen twee lieve zussen en een broer uit, waarmee goede familiebanden bestaan. Na zijn kindertijd in Limburg is Roel verhuisd naar Delft om daar, via allerlei studies, uiteindelijk HBO Milieukunde af te ronden. Het “tijdelijke” studentenbaantje in de IT die hij in die jaren opdeed, is tot 2023 zijn baan geweest, daarna is hij ander werk gaan doen in Geldermalsen. Lekker op de ligfiets naar kantoor!

Die baan vereist dat hij drie dagen per week op kantoor is, maar gelukkig kan hij de rest van de week hier thuis zijn, bij ons. Super luxe!

Ik kan nog wel honderd pagina’s volschrijven over de liefde van mijn leven, maar ik denk dat ik die verantwoordelijkheid bij hem neer leg, mocht hij daar interesse in hebben <3

Vera

Onze oudste, slimme, lieve dochter, met mega veel interesse in de wereld. Ze is met 36 weken thuis, in bad geboren, na een heerlijke, serene bevalling. Ze was klein maar sterk en groeide al snel uit tot een stevige baby. Vera zal niet snel een detail over het hoofd zien en probeert álles te snappen, wat soms voor veel drukte in haar hoofdje zorgt. Ze tekent en kletst en puzzelt als de beste, en kan intens gelukkig zijn als ze met haar vriendinnen spelen kan. Ijsjes en chocoladetaart zijn haar favoriet, net als boekjes lezen en luisterboeken horen.

Lena

Lena had het in mijn buik in de zwangerschap al moeilijk en had een vervelende start met heel veel huilen en spugen. Gelukkig leek ze na een half jaar een beetje te landen en kwam er meer rust in haar lijfje. Ze blijft soms een felle tante en weet goed wat ze wil, maar is daarbij ook super lief en zacht voor anderen. Zelfs datgene wat ze super lekker vindt om te eten, deelt ze graag met anderen. Ze kan zichzelf goed vermaken met allerlei fantasiespel, met Lego Friends en met tekenen en kleuren. Met Alex speelt ze het liefst de hele dag harmonieus samen. 

Alex

In m’n buik al een hele tevreden Buddha baby, en uit mijn buik eigenlijk ook al vrij snel weer. Hij lacht naar iedereen, maakt gemakkelijk vriendjes, maar kijkt ook wel graag even de kat uit de boom. Hij is gek van alles wat met auto’s en brandweer te maken heeft, houdt van puzzelen en is niet graag alleen. Z’n zussen zijn dol op hem, en wij ook!

Mira

Over zo’n heel klein lief baby’tje valt nog niet zoveel te schrijven. Mira is geboren met alleen mama en papa erbij, al snel aangevuld met de zussen die uit bed werden gehaald. Even later kwamen ook de verloskundige en kraamzorg binnen. Mira had een start met veel spugen, maar reageert heel goed op mijn koemelkeiwit/ei/sojavrije dieet gelukkig. Ze krijgt borstvoeding, komt me nog erg vaak in de nacht gezelschap houden en is de heerlijke vrolijke knuffelbaby van het gezin.

Nieuwsbrief