Blauwe bessen aardbeientaart

Met deze taart heb ik ooit het hart van mijn lief veroverd, althans, zo grapt hij. Het is een schuldgevoelvrije taart voor mij omdat er geen graan, zuivel of toegevoegde suiker inzit. Heerlijk als tussendoortje en je kunt er gerust nóg een stukje van nemen. De taart kan natuurlijk ook met vers fruit gemaakt worden, maar de prijs-kwaliteit van aardbeien en blauwe bessen laat vaak nogal te wensen over. Het blijft een vrij zompige taart, daar moet je van houden. Als je daar niet van houdt, kun je minder fruit toevoegen of het blikje kokosmelk achter wegen laten. 


+/- 8 porties
+/- 15 minuten bereidingstijd
+/- 35 minuten wachttijd


Ingrediënten


1 banaan
1 doosje bevroren aardbeien
1 doosje bevroren blauwe bessen
1 kop amandelmeel
1 kop kokosmeel
1/2 blikje kokosmelk
2 eieren
(optioneel: honing)


Benodigdheden


Blender of foodprocessor (of heel veel geduld), springvorm, oven, ovenhandschoenen, lepel, (optioneel: bakpapier)


Bereiding

1. Haal de bevroren fruit doosjes uit de vriezer en wacht tot deze enigszins ontdooit zijn
2. Voeg alle ingrediënten toe aan de blender, meng tot alles een mooi deeg vormt samen
3. Giet het mengsel in de springvorm, eventueel met een stukje bakpapier op de bodem
4. Zet de springvorm in de oven op 180C voor ongeveer 30-40 minuten

Plaats een reactie