Courgetti Bolognese

964898_4852502400291_1363501229_o

Mijn lievelingseten is al mijn hele leven spaghetti, maar dat eet ik nu niet meer. Daarom deze grappige vervanger.


Scherp mes, koekenpan, spatel, kaasschaaf


+/- 2 porties
+/- 20 minuten bereidingstijd
+/- 30 minuten wachttijd


Ingrediënten:
2 courgettes (in hele dunne ‘pasta’-sliertjes)
500 gram tomaten (in kleine stukjes)*
300 gram biologisch gehakt
150 gram spekjes
3 stengels bleekselderij (in stukjes)
1 winterpeen (geraspt)
2 uien (gesnipperd)
knoflook/zout/peper/oregano


Bereiding:
1. Fruit de ui met wat knoflook in de pan.
2. Voeg het gehakt toe en rul het.
3. Voeg de spekjes toe.
4. Voeg vervolgens de winterpeen en bleekselderij toe.
5. Laat een paar minuutjes bakken.
6. Voeg tot slot de tomaten en de kruiden toe. Half uurtje laten sudderen, hoe langer, hoe lekkerder.
7. De courgettesliertjes opbakken in een pan met (kokos)olie en eventueel nog meer knoflook.
8. Ongeveer 3 minuutjes. Hoe fijner je de courgettes in reepjes snijdt/kaasschaaft, hoe lekkerder ze zijn.

Eet smakelijk!

*Het is overigens niet helemaal Paleo, want volgens de die-hard Paleoërs mag je geen tomaten eten… Er is een ’tomatensaus’ recept met rode bieten, maar die heb ik nog niet uitgevogeld.

Plaats een reactie