Nectarinetaart

Deze heerlijke taart past goed bij de zomer, maar is ook verfrissend in de rest van het jaar. De ingrediënten zijn allemaal gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar. De medjoul dadels liggen bij de AH tussen het verse fruit, vaak bij de citroenen in de buurt. Eet smakelijk!


Ingrediënten: 

Bodem:
200 gram fijngehakte amandelen
250 gram ontpitte medjoul dadels

Vulling:
500 gram nectarines
300 gram kokoscreme (ook wel santen genoemd)
Sap van 1 citroen

Decoratie:
1 nectarine


Benodigdheden: 

Koelkast,springvorm,bakpapier,blender


Bereiding:
1. Hak de amandelen en dadels zo fijn mogelijk (met de hand of een blender) en druk deze gemengd in een springvorm bekleed met bakpapier.

2. Smelt de kokossanten in het plastic in een bakje heet water tot het vloeibaar is.

3. Meng de gesmolten santen, het sap van de citroen en de nectarines (behalve de nectarine voor de decoratie) in de blender en blend tot het een soort van gladde massa is.

4. Giet de massa bovenop de bodem en strijk glad.

5. Snij de laatste nectarine in mooie plakjes en leg deze boven op het mengsel.

6. Zet de taart circa twee uur in de koelkast. De santen stolt weer, waardoor je taart stevig wordt.

Eet smakelijk!

Plaats een reactie