Mango ijstaart

IMG_3713


Deze taart is vegan en raw, zuivelvrij, glutenvrij, zonder toegevoegde dingen maar wel erg lekker en simpel! Als ‘ie net uit de vriezer is, eet het wat lastig: de stukken taart vliegen dan door de kamer of je breekt je vorkje. Even geduld hebben dus op kamertemperatuur (of smikkelen met je handen). Eet smakelijk!


Benodigdheden:
Springvorm
Blender
Vriezer/vriesvak
Scherp mes en snijplank


Ingrediënten:
2 mango’s
1 citroen
300 gram (witte) amandelen
100 gram dadels (liefst hele zachte/plakkerige)
(Bevroren) fruit voor de decoratie (bijvoorbeeld frambozen of blauwe bessen).


Bereiding:
1. Leg de amandelen een paar uur te weken in een bak water.
2. Snij de dadels fijn, of doe ze in de blender.
3. Voeg de amandelen toe aan de blender.
4. Haal 1/3 van de amandelen uit de blender voor de bodem.
5. Maak een bal van de dadels en de amandelen en bekleed de bodem van een springvorm ermee, ongeveer 2-5 mm dik.
6. Voeg twee mango’s toe aan de vermalen amandelen in de blender. Onze oude blender had hier moeite mee als de mango’s niet heel sappig waren, dus voeg steeds een beetje toe of meng met wat water. Blend tot het een massa is zonder stukjes.
7. Snij de citroen door midden en pers ‘m uit boven de blender. Zet deze nog even aan tot alles goed gemengd is.
8. Giet het mengsel bovenop de bodem in de springvorm.
9. Leg de stukjes (bevroren) fruit in het gewenste patroon bovenop de taart.
10. Zet de taart in de vriezer voor ten minste 2 uur.
11. Eet smakelijk!

Plaats een reactie