Harlan Coben – the Boy from the Woods

Harlan Coben – The Boy from the Woods

Een prachtig boek, uitgebracht in maart 2020, bestaande uit 371 pagina’s in de hardcover editie. Het boek is, op moment van schrijven in juni 2020, (nog) niet in het Nederlands vertaald. Ik las het boek op mijn ereader, in juni 2020, omdat het een goede rating op Goodreads had gekregen (4,04/5 sterren uit circa 22000 stemmen).

Mijn beoordeling: ♦♦♦♦◊

 

Over de auteur

Harlan Coben heeft wereldwijd meer dan 60 miljoen boeken verkocht en zijn laatste zeven boeken op rij kwamen allemaal binnen op de New York Times Bestsellers lijst op plek 1. Zijn boeken zijn in 43 talen vertaald.  Coben is geboren in Newark, New Jersey en schrijft in het Engels. In zijn Goodreads profiel staat dat hij nu, in juni 2020, al 138 titels op zijn naam heeft staan.

Synopsis (van Bol.com)

Thirty years ago, a child was found in the New Jersey backwoods. He had been living a feral existence, with no memory of how he got there or even who he is. Everyone just calls him Wilde.

Now a former soldier and security expert, he lives off the grid, shunned by the community – until they need him.
A child has gone missing. With her family suspecting she’s just playing a disappearing game, nobody seems concerned except for criminal attorney Hester Crimstein. She contacts Wilde, asking him to use his unique skills to find the girl.
But even he can find no trace of her. One day passes, then a second, then a third.

On the fourth, a human finger shows up in the mail.
And now Wilde knows this is no game. It’s a race against time to save the girl’s life – and expose the town’s dark trove of secrets…

Personages

Het boek is een op zichzelf staand verhaal in de categorie thriller, met één personage dat vaker in de boeken van Harlan Coben voorkomt: Hester Crimstein. Als je nooit eerder over haar gelezen hebt is dat trouwens totaal niet storend voor het lezen in dit verhaal: ze heeft vaak een soort mini-bijrol, al is haar rol in dit boek wel wat groter.

Een ander personage, waarvan ik hóóp dat er nog meer boeken komen is Wilde. Hij is dertig jaar eerder gevonden in het bos als kind en kan zich niets van zijn jeugd herinneren.

De puber personages in dit boek vind ik soms wat oppervlakkig. Het is gemakkelijk om pubers alleen af te schilderen als niet-luisterende, luie, onnadenkende wezens, en ik vind het persoonlijk altijd een beetje jammer als er weinig diepgang in puberpersonages komt. Bij boeken in de Young Adult categorie lijkt het de schrijvers altijd beter te lukken om wat diepgang te creeëren in het puberbrein, dus wellicht heeft het met de doelgroep van de boeken van Cohen te maken.

Verhaalverloop

Ik vond het verhaalverloop vrij verassend en dat heb ik niet vaak! Er waren genoeg personages en twists om het interessant te houden, zonder dat het gekunsteld over kwam of voorspelbaar werd.

Soms heb je een lange opbouw in spanning, maar ik vond het boek vrij direct al interessant. Ik heb het in 2 dagen uitgelezen, dat zegt ook iets haha.

Conclusie

Ik vond het een fijn “tussendoor”, “niet teveel nadenken” boek. Doordat er relatief weinig personages in voorkomen is het boek goed te volgen, ook als je moe bent of veel aan je hoofd hebt. Het is geen hoogstaande literatuur, maar wel heel fijn vermaak. Ik zou het boek aanraden!

Enthousiast geworden? Koop het boek hier:
The Boy from the Woods

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.