Week 50 2021

Maandag

Vandaag zijn we met z’n allen vrij! Super gezellig, ik hou ervan. De komende weken zijn druk, mijn bedrijf in haakpatronen is vooral in december en januari ongelofelijk populair, doordat mensen kerstcadeaus zoeken, veel binnen zijn en zichzelf luxe en hobbies gunnen. Heerlijk, maar ook aanpoten. Daarom extra luxe om in deze periode een dagje met z’n allen erbij te hebben. 

We lezen vanochtend in de Lonely Planet Amazing World Atlas over de plaats van de aarde in het zonnestelsel en over “kaarten” en wat voor elementen die bevatten. We praten over de rasters (A1, A2, B1, etc) op kaarten en over verschillende legenda’s. Ook proberen we uit te leggen dat kaarten altijd een vertekend beeld geven van een wereldbol, vanwege de bolling, maar dat blijkt nog wat lastig. 

We gaan met vrienden wandelen in Rhijnwauld en dat is wisselend succesvol. We hebben toch snel te maken met mopperende kinderen (te warm, te koud, te ver, moe been, steentje in laars). Zal vast heel normaal zijn, maar ook rete irritant. 

Gelukkig waren er ook gezellige momentjes 😉 

Dinsdag

Ik werk, Roel is met de kinderen. Ik haak aan allerlei projecten door elkaar, heerlijk chaotisch 😉

De kinderen spelen vandaag ook veel met buurjongen J, die woont een paar huizen verderop en krijgt ook thuisonderwijs. Ze spelen in fases héél goed samen met z’n drieën, óf met veel ruzies.

Woensdag

Vandaag hebben we een hele leuke thuisonderwijsochtend gehad, met allerlei leuke “opdrachten”. We sloten week 1 van Build Your Library af en begonnen aan week 2. 

Van de individuele boeken komen nog reviews! We keken onder andere naar 2 bladzijden uit Children Just Like Me, een boek van Unicef in de tweede druk, waar ik vroeger als kind veel in de eerste druk heb gekeken. Leuk! 

In dat boek staan steeds foto’s van kinderen uit verschillende delen van de wereld, met een klein stukje beschrijving over wat ze doen, hoe ze wonen, wat ze belangrijk vinden, waar ze mee spelen, dat soort onderwerpen. 

We plakten ook stickers in het Amazing Animal Sticker boek! Vooral Alex vond dit onderdeel heel leuk 😉 De verschillende dieren zijn geplakt, net als het huisje op Nederland. Leuk om te doen, en samen weer de verschillende werelddelen te benoemen. 

En we begonnen aan een heel lief, leuk, grappig hoofdstuk-voorleesboek: the Very Very Far North. Het Engels is echt nog wel moeilijk voor de kinderen, dus ik vertaal alles. Het voorlezen gaat daardoor erg langzaam, maar een hoofdstuk of 2 per dag is prima te doen. We blikken dan ook uitgebreid terug op het hoofdstuk van de dagen ervoor en die herhaling houden onze kinderen van. 

Donderdag

Vandaag hadden we een kort gesprekje over de verschillende ecosystemen die er zijn op de wereld en gingen we raden in wat voor gebied wij eigenlijk wonen. Natuurlijk werd er ook weer geschreven en gerekend. 

Het was een korte ochtend, daarna vertrok Roel met de kids naar z’n moeder in Limburg, waar ze fijn een dagje hebben doorgebracht met heel veel spelen in de speeltuin. Het was prachtig weer. 

De dag eindigde met frietjes eten in de auto. Voor het eerst haha. Want tja, 17u en avondlockdown. 

Ik bleef thuis en haakte wat 😉 

Vrijdag - zondag

Op vrijdag mochten we onze kindjes brengen naar mijn lieve ouders. Ze gingen met z’n drieën logeren, voor de tweede keer! En meteen twee nachtjes. Super leuk! 

De meiden gaan wel vaker logeren, Alex was nog niet vaker meegeweest. Super leuk voor hem, nu ook mee, en ze hadden het heerlijk. 

Wij hadden het ook heerlijk, in een offgrid boshutje, met kampvuurtje, haardvuur, hottub op houtvuur (veel vuur he!), goede gesprekken, veel kaarsjes (nog meer vuur haha) en vooral veel gezelligheid. Waren we ontzettend aan toe, echt een heerlijke tijd hebben we gehad. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.