Week 49 2021

Een gewone week, met mama op maandag en donderdag, gastouder op dinsdag en woensdag en papa op vrijdag. Samen weekend vieren, ook niet onbelangrijk

 

Maandag

Maandag begonnen met het nieuwe curriculum, Build Your Library. Even een beetje zoeken nog, maar heel leuk begin! We hebben de vier activiteiten over de dag verdeeld. De dag begon met rekenen uit Rekenwonders voor beide dochters, Alex legde een puzzel. We lazen het boekje “How to make an Apple Pie and See the World” en wezen daarna op de nieuwe wereldkaart van kurk de verschillende landen aan waar de ingrediënten vandaan kwamen. Leuk en leerzaam! 

We keken op YouTube het filmpje van het boek “Me on the Map”. Daarna maakten de meiden een tekening van het huis/hun kamer. Ook leuk!

We hebben ook nog naar de overzichtsbladzijdes van het World Animal Atlas boek gekeken. Wat gaan ze over veel dieren leren! En ik ook haha 🙂

Verder was de dag gevuld met veel spelen met nieuw Sint speelgoed, een bezoekje aan de Jumbo op de (loop)fiets, voorlezen, een Paw Patrol filmpje (in het Engels) en lekker op tijd naar bed.

Dinsdag

Vandaag werken papa en mama beiden en is de gastouder er. Ook wordt het huis schoongemaakt! Super fijn. 

In de ochtend doen we nog even vlug een bladzijde schrijven uit de Schrift methode en werkt Lena in een “voorbereidend schrijven” werkboekje. Alex speelt met magneten, ook gezellig aan tafel. Met de gastouder gaan ze naar de speeltuin en aan het eind van de dag helpt Vera me met koken.

Woensdag

Ook vandaag is een gastouder dag. Normaliter sluiten we de woensdag af met zwemles voor de meiden, maar die is in verband met de avondlockdown afgezegd.

Donderdag

Lena oefent vandaag op Squla, Vera worstelt door één van de laatste  bladzijdes van haar Schrift (boekje 2) oefenboekje. Ik dénk persoonlijk dat ze vooral “dwarsligt” als het “veel” lijkt. Dus als er op een bladzijde 20 sommen staan, gaat ze flink op de rem, terwijl ze 5 bladzijden met 4 sommen per bladzijde prima uitrekenen wil. Interessant om te zien wat voor invloed dat heeft op haar. 

M’n moeder is er vandaag, dat is heel gezellig! In de ochtend rommelen we wat in en om huis, als Alex z’n middagslaapje ligt te doen, gaan we met de meiden naar het tuincentrum voor de kerstshow. Roel werkt vanuit huis en kan dus een oortje in het zeil houden voor Alex. 

 

Vrijdag

Zo super leuk om te zien dat Lena ook lekker aan het schrijven is begonnen! Ze heeft er zin in en kan super geconcentreerd eraan werken. Lena schrijft en oefent vandaag de letter ‘s’ in het Schrift oefenboekje.

Er wordt met de nieuwe Elektro gespeeld door Vera. Die is best pittig moet ik zeggen! Veel lezen, ook al Engelse woordjes. Het is de Elektro groep 3 & 4, dus ze kan er voorlopig denk ik wel mee vooruit. 

Zaterdag

Vandaag besteden we tijd aan het opzetten van de kerstboom en het versieren van het huis. Ik ruim vooral op 😉 

We halen wat Lego uit elkaar om plek te maken voor de kerststallen (één gehaakte en één houten, beiden lekker onbreekbaar). 

Aan “schoolwerk” doen we vandaag niet zoveel. 

Zondag

In de ochtend hadden beiden meiden zwemles. Vera voor het eerst niet meer “les” maar “zwemvereniging”. Overmoedig besloot ze dat ze dat echt heus liever 1,5 uur wilde dan de aanbevolen 45 minuten, maar na 75 minuten werd ik toch gebeld of ik een huilende Vera uit het zwembad wilde plukken. 

De overgang is ook enorm: twee weken geleden bij het afzwemmen kon ze (natuurlijk?) alles. Nu ineens is ze de jongste en kan ze ook veel nog niet. Ze kent de gewoontes nog niet, de regels van de spelletjes nog niet en voelt zich daar dan erg rot over. Gelukkig hielp een boel troost, bijkomen, knuffelen, een banaan eten en daarna lekker naar huis. Volgende keer proberen we het gewoon wél met de 45 minuten les 😉 

In de middag gebeurt er niet zoveel spannends om over te schrijven. Heerlijk gekeutel met boekjes, nog wat laatste kerstversieringen, eindeloos veel Lego en mooie kleurplaten. Komende week eens kijken of ik van dat soort momentjes ook wat meer foto’s kan maken, want die zijn ook zo heerlijk! Niet voor jullie, maar voor mezelf om over een paar jaar weemoedig op deze website over terug te kunnen lezen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.