The Dutch House

The Dutch House is de achtste roman geschreven door Ann Patchett. Het is een boek dat genomineerd werd voor allerlei prijzen: Pulitzer Prize Nominee for Fiction (2020)Women’s Prize for Fiction Nominee for Longlist (2020)Goodreads Choice Award Nominee for Historical Fiction (2019).

Het boek speelt zich af over 50 jaar ongeveer verdeeld en volgt het leven van een broer Danny en zijn zus Maeve. Het speelt zich af in Pennsylvania en New York en spant ongeveer 3 generaties. 

Ik koos het uit als luisterboek op Storytel, omdat het werd voorgelezen door Tom Hanks. Misschien niet de beste reden om een boek te kiezen, maar goed 😉 

Ik ben gematigd enthousiast over het boek. De hoofdpersoon Danny vond ik niet echt sympathiek, en ondanks dat dat niet strikt noodzakelijk is voor een goed boek, had het mijn zuchtende irritatie factor wellicht wel wat lager gemaakt. Het heen en weer gespring door de tijd was op zich best goed gedaan, al mis je door het gebrek aan leestekens bij een luisterboek soms of iets een quote of iets in het nú is. Daar treft de schrijfster natuurlijk geen blaam, je schrijft ten slotte om gelezen te worden, niet om beluisterd te worden, dan had ze wel een podcast geschreven. Hanks als voorlezer is trouwens héérlijk! Daar lag het zeker niet aan. 

Ik ben door dit boek wel nieuwsgierig geworden naar de andere boeken van Ann Patchett en ga er volgend jaar zeker eentje toevoegen aan mijn leeslijst. Dit exemplaar kan ik je dus eigenlijk niet aanraden. 

 

1 reactie op “The Dutch House”

  1. Pingback: Week 50 2021 -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.