Week 52 2021

Maandag

Ik voel me zelf nog behoorlijk ziek, er komt weinig uit m’n handen. Roel moet wel weer gewoon werken, dus het is een héél lui dagje geworden. 

Ik heb geprobeerd het luisterboek van The Very Very Far North te luisteren met de kinderen, maar dat was qua Engels toch nog echt te lastig voor ze. Dat moet dus even wachten tot ik weer wat stem heb. 

Er is in de ochtend wel geschreven en gelezen en in de middag keken we de prachtige korte film “De Sneeuwman”

Dinsdag

Vandaag was de gastouder er gelukkig, dus ik kon brak in bed liggen 🙂 

Woensdag

Ik voel me iets beter en ben weer aan het werk. 

Helaas geldt dat niet voor Alex. Die begint na een oliebol om 12 uur  ’s middags te braken, eerst op de bank, daarna in z’n bed. Hij houdt daar eigenlijk niet mee op. We bellen om 1730 de huisartsenpost, krijgen het advies om hem 2 uur niks te drinken te geven, maar ook dan houdt hij niet op met braken. Elk 15 min of vaker braakt ie slijm, super zielig. 

Om 21 uur hebben we een afspraak bij de huisartsenpost, waar we antibraakmiddel krijgen. In de auto spuit het er nog met golven uit, maar thuis valt ie vrij direct na het toedienen van het medicijn vredig in slaap. Eindelijk even rust in het lijfje. 

Donderdag

Het manneke wordt weer spugend wakker en is de hele dag heeeeel hangerig. We krijgen met moeite wat vocht in hem, eten wil hij niet. Roel werkt, ik zorg voor de kinderen, die gelukkig heel lang buitenspelen met vriendjes. Ik kan er behoorlijk van balen als ik niet met ze eropuit kan, buitenlucht is zo belangrijk, dus super fijn dat ze dat zelf even konden regelen vandaag. 

Kleine dappere Alex houdt zich trouwens wel heel goed. Hij huilt eigenlijk niet, protesteert niet bij verschonen of medicijnen geven. Ook niet bij de arts gisteren toen ie moest wegen, hartje luisteren, glucose meten…. Lief dapper ventje is het.. Duimen dat ie snel beter is!

Voor Vera haak ik vandaag verder aan haar trui! En in de middag kijken we samen Polar Express op Netflix. Maar dat is eigenlijk nog te spannend, en ik vind m zelf niet zo leuk (hihi). 

Vrijdag

Oudjaarsdag vandaag! Helaas nog met n ziek manneke, super sneu! Hij spuugt, heeft koorts en is één hoopje ellende. We maken ons bij vlagen bést een beetje zorgen. 

De meiden spelen veel buiten (yay!) en ik bereid me vast voor op een jaar met nóg meer buitenspelen! We doen mee aan het initiatief 1000 hours Outside, waar je gave kleurplaat trackers kunt downloaden, waar je dan voor elk uur dat je buiten bent een vakje kunt kleuren. Zo hopen we ons allemaal (wij als volwassenen inclusief) te motiveren om meer buiten te zijn. Super gezond natuurlijk en leuk om het visueel te maken. 

Ander goed voornemen is om meer piano te spelen. We kochten een abonnement op de app Simply Piano en deden de eerste lesjes. Ik ben benieuwd naar hoe het bevalt op de wat langere termijn!

In de avond werken Roel en ik aan ons lijstje met 100 dingen die we prive willen doen komend jaar. Uitstapjes, klusjes, persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, woongenot: alle vlakken komen voorbij. Heel leuk om op Oud en Nieuw te doen, als je het mij vraagt. Om 12 uur vertrekken we naar boven, kijken met de meiden uit het raam nog wat vuurwerk en kruipen dan, behoorlijk moe, in bed 🙂

Zaterdag

Alex wordt een stuk gezonder wakker lijkt het! Geen koorts meer, met wat eetlust en zelfs liedjes zingend 🙂 Heerlijk om weer te zien. 

Na het eten van een half boterhammetje stort ie toch weer in, maar het eten blijft gelukkig binnen. Droge luiers maken me nog wel wat huiverig, maar z’n humeur stemt gunstig 🙂

Vera spendeert een deel van de ochtend met vuurwerk opruimen, een deel met knalerwtjes gooien met een buurmeisje en ze luncht bij een ander buurmeisje. Heel gezellig en sociaal, zo’n kerstvakantie. 

Lena en Alex spelen wat samen, al gaat het van Alex nog niet echt van harte. 

Wat wél heel erg van harte gaat is de nieuwe piano app, iedereen (behalve Alex) maakt er elke dag even gebruik van! Benieuwd hoeveel we kunnen groeien in een jaar allemaal 🙂 

In de middag was er nog even een kleine borrel in de binnentuin met de buren uit het hofje. Kleine opkomst, maar fijn om even te kunnen proosten. Een buurvrouw had heerlijke bessensap/bruiswater/cranberries/rozemarijn drankjes gemaakt. Super feestelijk!

Zondag

Helaas toch weer spugen bij Alex en algehele malaise. We maken er dus, noodgedwongen, weer een rustige dag van thuis. 

In de ochtend breng ik de meiden naar zwemles. Althans, dat probeer ik. Lena mag wél zwemmen, zij heeft nog geen zwemdiploma. Vera haalde 4 weken geleden haar zwemdiploma en mag nu, vanwege de lockdown, niet. Het breekt mijn hart, ik kan niet uitleggen waarom de een wel mag en de ander niet, uit hetzelfde gezin. 

Daarna lopen we even een frisse neus halend met z’n allen naar de markt. Daar is elke zondag een uurtje koffie drinken, in de buitenlucht, met andere Culemborgers. Erg hartverwarmend om onder de mensen te zijn 🙂 Vera voetbalt met allerlei grote en kleine mensen, Alex hangt vooral in z’n wagentje onderuit onder z’n dekentje. 

Roel is bezig met project Lego: een aantal van de dozen weer úit de hele grote stapel vissen, zodat we die weer een keer in z’n geheel kunnen maken en zodat er nu weer meer ruimte is. Super nuttig, maar wat een klus o.0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.