20 augustus 2019

We beginnen de dag met het ontbijt en met het bekijken van het nieuwe schilderij. Dat schilderij is “Op de Drempel van de Eeuwigheid” of “Oude Man met Smart” van Vincent van Gogh. Vera zei meteen: “Oh mama, deze vind ik heel mooi, ik vind de vloer heel erg mooi. En de man is verdrietig.” Lena vulde aan: “De man heeft auwie gedaan”. We hebben gepraat over hoe je kunt zien dat iemand verdrietig is en wanneer je zelf verdrietig bent.

Vincent Willem van Gogh 002.jpg

Na het ontbijt zijn we gaan wandelen naar de Jumbo voor de boodschappen. We willen vandaag chocoladebrownies van zoete aardappel maken. Op de heenweg komen we langs wegwerkzaamheden met heel. veel. herrie. Lena vindt dat maar niks, dus op de terugweg lopen we anders. Alex valt in de wagen op de terugweg in slaap.

Bij thuiskomst wegen we en wassen we de zoete aardappels samen en praten we over waar die groeien. Daarna draaien we samen aan de knop van de oven tot ie goed is ingesteld. Vera gaat vervolgens lekker buitenspelen met een buurmeisje, Lena speelt heerlijke fantasieverhalen in het poppenhuis, Alex kruipt vrolijk rond en ik doe wat huishouden. Heel vredig!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *