Social Media Pauze

In de maand november houd ik een social media pauze.

Die kondigde ik al aan op de Een Mooi Gebaar website, dat bericht kun je hier lezen: Social Media Pauze.

Nu lees je deze blog op een andere website: Een Mooi Gezin. Ik vind het al jaren lastig om te bepalen hoeveel “privé” ik deel op de haakpatronensite: mensen zoeken daar immers informatie over haken, denk ik. Uit de reacties op Facebook en op wél persoonlijke dingen in de nieuwsbrieven, merk ik óók dat mensen het leuk vinden om wél wat meer te weten over mijn “privé”. Daarom nu bedacht om ook op deze website wat te gaan bloggen, meer over het leven als echtgenoot, moeder van 4, thuisonderwijsgezin, blote-voeten-schoenen-fan, lang-borstvoeder, enthousiast baby-drager, gezonde-voeding-liefhebber, enzo. Meer als Iris en minder als Een Mooi Gebaar, zeg maar 🙂

Mocht je daar meer over willen weten en op de hoogte willen worden gehouden van nieuwe blogs met deze (en andere?) thema’s: dan kun je in het forumliertje hieronder je emailadres achterlaten, of verder scrollen om de ervaringen zonder social media te lezen 🙂

Ervaring in de eerste twee weken

De eerste twee weken zonder social media zitten er op!

NB: Ik heb twee keer “valsgespeeld” omdat ik informatie over een bedrijf moest hebben en dat alleen op Facebook te vonden was. Maar dat was echt: zoeken, klikken, weer uitzetten, dus dat “telt” voor mij niet.

Het bevalt me best goed, maar brengt me minder dan ik had gehoopt. Ik had gehoopt meer rust te ervaren, maar er gebeurt even van alles in het leven waardoor die rust alsnog ver te zoeken is. Geen structurele kinderopvang, al maaaaaaanden, en toch veel tijd kwijt met het zoeken ernaar, met gesprekken die dan steeds op niets uitlopen. De katalysator werd onder de auto vandaan gejat, dus we zaten een paar dagen zonder en met stress over de kosten. Er komt een decembermaand aan met héél veel feestjes en verjaardagen die allemaal moeten worden voorbereid. Gewoon veel te doen!

Eenzaamheid

Ook is het tóch eenzamer. De wetenschap heeft doorgaans niet zo’n hoge pet op van het “sociale” in Social Media, maar ik heb normaal tóch het idee meer verbonden te zijn met anderen. Op lange uren Mira voeden in het donker, kan ik normaal een beetje door blije haakpatroontjes heen scrollen op Facebook, of een paar werkvragen beantwoorden, of andere “nuttige, sociale” dingen doen. Nu lees ik dan een boek op m’n mobieltje.

Nu is er helemáál niks mis met boeken lezen. Maar het voelt eenzamer. Ik weet nog niet of dat betekent dat ik terug ga naar zoveel social media gebruik, maar ik denk wél dat het betekent dat ik de platformen (nog) niet helemaal los laat.

Bedrijfstechnisch

Het gaat qua m’n bedrijf nog prima, ook al ben ik zelf niet meer dagelijks uren actief op social media. Dat verbaast en verrast me, maar stelt me ook gerust in deze eindeloze opvangloze-periode, waar werkuren schaars zijn.

Ik heb wél veel berichten ingepland, dat doe ik namelijk ‘normaal’ ook weken van te voren al. Die berichten lopen gewoon door. Het enige verschil is dat ik nu niet in de reacties – op reacties – op reacties valkuil trap, maar alleen maar “zend”. Niet zo gezellig (zie het eenzaamheid stukje komt ook hier terug), maar wel tijdsbesparing die dan kan zitten in nuttige content lezen of schrijven. Of ontspannen waardoor ik met meer energie kan filmen/editen/patronen ontwerpen als ik wél weer werkuren heb!

Plaats een reactie